El divendres, 9 de febrer, en la plaça d’Al-Azraq va tenir lloc un simulacre dels equips d’Emergències i Seguretat Pública. Aquesta activitat era el previ a les XVII jornades de portes obertes que se celebraven l’endemà. Per a açò s’ha comptat amb la participació de la Policia Local, la Policia Nacional, els bombers, un grup de forestals, Protecció Civil i personal sanitari.

El simulacre d’incendi ha tingut lloc l’en edifici de l’antic jutjat d’Alcoi. Els efectius han demostrat als assistents com actuen per a rescatar a les persones que es troben a l’interior d’un immoble quan aquest està en flames.
En el simulacre, així mateix, ha intervingut l’helicòpter Alpha 1 del Consorci Provincial de Bombers per a rescatar a dues persones que havien quedat atrapades en el terrat de l’edifici. Aquest vehicle compta amb capacitat per a 14 persones i en ell viatja personal sanitari per a atendre a les víctimes.

Cal destacar també que en el recinte de les Aules Verdes la Unitat Militar d’Emergències (UME) ha desplegat diversos vehicles, ha instal·lat tendes de campanya i ha exposat tot el material i equips.