L’educació no hauria d’entendre de colors polítics almenys als ulls de pares i fills. Fa escassos 5 dies ens queia com un pitxer d’aigua freda a tota la “família” que formem el Col·legi La Salle d’Alcoi la notícia en la qual se’ns comunicava de forma oficial per part de la Generalitat que una de les línies del concert de Batxillerat no seria renovada.

Senyors del govern, a vostés no els agraden les injustícies, a nosaltres tampoc i menys tractant-se del futur dels nostres fills, i creiem que és una vertadera injustícia aquest fet que ens incumbeix. S’enorgulleixen d’haver renovat el 85% dels concerts a la Comunitat Valenciana, i als que no ens han renovat (almenys en el nostre cas) al·leguen que existeixen places lliures en l’oferta pública. I… on queda el dret a triar lliurement l’educació dels nostres fills? A colp de “decretazo” (alguna cosa a la qual vostés estan acostumats a criticar) trien per nosaltres.

S’han parat a pensar per què eixes aules en l’oferta pública estan buides enfront de la demanda de places que existeix en el col·legi que a nosaltres ens afecta? Com pretenen vostés que se’ls explique als alumnes que a dia de hui cursen 4ª d’ESO, que el dia 22 de maig, molts d’ells, hauran d’anar a un altre centre, quan porten junts des dels 3 anys? Veuen el col·legi com la seua pròpia casa, els dóna seguretat a ells i als pares i ara mateix l’ambient que es respira a part de tristesa és d’inseguretat: què serà d’ells?

El seu al·legat és que no s’han eliminat aules, sinó que no s’ha renovat el concert i posen com a exemple la renovació d’un contracte a un treballador, doncs sàpiguen vostès, que és de justícia (i no divina) que quan a algú se li acaba el contracte de treball s’ha d’avaluar la seua trajectòria i resultats obtinguts durant el període contractat. Si són uns resultats satisfactoris, seria de lògica renovar quan a dia de hui existeix la demanda d’eixe concert, com és el nostre cas.

Deixem-nos de demagògies polítiques, i mirem tots cap al mateix punt en el futur, per una educació de qualitat per als nostres fills.

No canvien el que fins ara funciona i miren el que realment no funciona per a solucionar-ho.

No trenquen l’equilibri que existia entre l’educació pública i concertada.

No enganyen la gent, ni ens encaselle en un sector polític o religiós, ací no entenem de colors, entenem de persones i és el que formem.

Si la seua raó és la bona gestió dels pressupost d’educació, de sobres és sabut que l’educació concertada és més econòmica per a la Generalitat que la pública, així que li inste a aprofitar eixos pressupostos i en comptes de mantenir aules buides en l’educació pública, mirar quants alumnes porten anys estudiant en barracons.

Si vostés volen respecte, comencen per respectar els nostres fills.