Som els alumnes de 4t ESO de La Salle Alcoi.

Volíem poder dir-vos de primera mà la nostra opinió sobre aquest tema de l’educació, ja que ningú no ens ha preguntat el que pensem o sentim.
La gran majoria de nosaltres duem 13 o 14 anys en aquest col·legi, aquest no és soles un simple centre, NO, per a nosaltres és el nostre centre, on en infantil vam aprendre els colors i a primària vam aprendre a sumar i restar…
I no sols això, a més a més ací en La Salle ens han ensenyat a ser persones, hem aprés diferents valors i a posar-nos en la pell dels altres. La Salle no és com els altres col·legis d’Alcoi, sinó que és un col·legi on els professors i els alumnes s’interessen pels altres, és això el que ens fa únics. Per exemple en aquest centre hem tingut activitats com anar a conéixer i a ajudar en centres educatius de discapacitats, hem col·laborat amb ONGs i hem compartit el nostre temps amb persones amb alzheimer.
Per a nosaltres La Salle ha sigut, és i serà la nostra segona casa, on tenim la nostra família, tant de companys com de professors, on passem més hores que a casa i on ens sentim còmodes i tranquils. Hem aprés el que és ser un lasal·lià i a tindre una família on els professors són com uns pares per a nosaltres, ja que ens han vist créixer i es preocupen.
Aquest centre educatiu és un dels que millors notes té en selectivitat i esteu llevant el col·legi amb més demanda, per una cosa que funciona bé en aquest país, ens ho voleu llevar…
Gràcies a aquest col·legi hem conegut a gent que no sols s’han convertit en els nostres amics, sinó que hem format una “pinya” i un vincle molt especial entre tots nosaltres. Tots junts hem passat per bons i mals moments els quals hem superat sense cap dificultat i que han fet que ens vulguem més que mai com a germans, però gràcies a la vostra decisió tot açò que hem creat està en perill de trencar-se. Apostem fort per tots aquests anys al vostre costat, per les nits d’exàmens en vetla, per les rialles, els plors…

I és que en aquests temps ens hem adonat que els xicotets detalls són les grans coses.

Per això donem gràcies per haver pogut passar temps a aquest col·legi i donem gràcies per haver aparegut en la nostra vida unes persones tan importants que ara formen part de nosaltres i que s’han convertit en una família.
En aquest punt ens trobem amb 16 anys, el nostre últim any d’ESO, on hem passat un gran viatge de fi de curs, on esperàvem amb moltes ganes l’Orla, on hem de prendre decisions importants per a la nostra vida… I ara nosaltres ens preguntem per a què? Per a què tot açò? Si sabem que el nostre futur és incert, tot ple de dubtes i interrogants i ens heu llevat l’única constant que teníem, el nostre col·legi de tota la vida, per què a nosaltres? Si l’única cosa que volíem era començar aquesta etapa de la vida tots junts, però en canvi, ara ens preguntem, què anem a fer? On anirem? Amb qui? Ens separaran? Estaré sols? Els tornaré a veure? Per què a mi? Per què a nosaltres?
Alguna vegada, Marzà, t’han sabut educar, has tingut amics o professors que foren com els teus pares? Sembla que no, que no sàpigues el que és tindre una família, uns amics i un lloc on estar a gust.

Nosaltres l’única cosa que volem comunicar amb aquestes paraules,  és la nostra opinió, que tingueu en compte els nostres sentiments i que reflexioneu un poc sobre la nostra educació, el que fareu pensar a les futures generacions i que pugueu veure altra perspectiva d’aquest tema.

ENS ESTEU LLEVANT EL DRET A ELEGIR EL NOSTRE FUTUR

Moltes gràcies pel vostre temps i atenció

Atentament,
Els alumnes de 4t ESO de La Salle Alcoi