Com cada any, el 30 de gener,els escolars celebren el DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU. En la nostra ciutat ens agrada dedicar aquest dia a una persona rellevant en aquest tema. La figura triada per al DENIP 2018 ha sigut Malala Yousafzai. Hem treballat en les classes d’Infantil i Primària qui era i què va fer. Hem llegit algunes de les seues frases més famoses i importants sobre el tema de la pau i l’educació.
Els alumnes de 4t han participat, juntament amb la resta de col·legis de la ciutat, en les activitats organitzades des de l’Ajuntament d’Alcoi. S’han preparat diferents jocs i s’ha llegit un manifest.
En el col·le, ens hem reunit la resta de classes en el pati. Un representant de cada nivell ha llegit una de les frases de Malala i, després de cantar la cançó “Bajo el mismo sol”, li hem regalat al company que teníem al costat un dibuix amb la imatge de Malala. Per a acabar, una gran foto de germanor.

 

MALALA YOUSAFZAI

És una activista, bloguera i estudiant universitària​ pakistanesa resident a Anglaterra des de l’atemptat patit a l’octubre de 2012. Va rebre el Premi Nobel de la Pau en 2014 als 17 anys,​ convertint-se en la persona més jove a accedir a aqueix guardó en qualsevol de les categories que s’atorga.​

Malala és coneguda pel seu activisme a favor dels drets civils, especialment dels drets de les dones en la vall del riu Swat, en la província de Khyber Pakhtunkhwa del nord-oest de Pakistan, on el règim talibà ha prohibit l’assistència a l’escola de les xiquetes.  La promoció de Malala s’ha convertit en un moviment amb suport internacional. La seua família dirigeix una cadena d’escoles de la regió.