Per primera vegada a Alcoi, s’ha realitzat el projecte “Educació per a la participació”.
Aquest projecte ha constat de dues sessions a cada centre i una Assemblea Infantil a la qual han acudit l’alcalde i els regidors de participació i educació i, dos alumnes dels 13 centres educatius, representant a cada classe.
A la sala de plens, hi ha hagut tres parts.
En primer lloc, l’alcalde ens ha dedicat unes paraules i dos representants de cada aula, han exposat el treballat en les sessions anteriors.
Seguidament, els altres dos representants juntament amb els dels altres col·legis, han donat la seua opinió sobre aquesta activitat i els han plantejat preguntes als dos regidors. Aquests, els han donat resposta a totes elles. Hi ha hagut preguntes com Quan acabaran les obres del pont Fernando Reig?, Quins criteris es tindran en compte per triar les propostes que es duran a terme?…
Finalment, se’ls ha donat un obsequi i han vist un vídeo sobre el qual van treballar a les classes.
Ha estat una activitat interessant en la qual han tractat conceptes que es treballen i gaudit d’un moment de compartir amb alumnes d’altres centres.

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS PER A XIQUETS I XIQUETES

Des de la Regidoria de Democràcia Participativa i Transparència, el Departament de Participació Ciutadana ha posat en marxa un projecte de sensibilització i foment de la Participació Ciutadana enfocat principalment a escolars de primària, concretament a alumnes de sisè de primària.

L’objectiu del projecte és el de donar a conèixer als més menuts/menudes què són els pressupostos participatius i que hi participen.

L’Ajuntament d’Alcoi ha destinat la quantitat de 20.000€ a aquest projecte perquè entre tots els alumnes de sisè de primària del municipi puguen decidir en què invertir aquesta quantitat.

D’aquest procés eixirà un llistat prioritzat de propostes d’activitats que seran dutes a terme per l’Ajuntament fins a completar dit import.