Amb motiu, de la festivitat de Sant Maure el 3 de desembre, els alumnes de 4t de Primària han realitzat  una eixida a la Parròquia per a conèixer millor la història d’un dels patrons  de la nostra ciutat i patró dels joves. Allí han vist un vídeo i han conegut millor la seua vida. Ens han obsequiat amb un quadern de Sant Maure. Els xiquets han aportat roba i joguets per a la Creu Roja, i així contribuir a millorar el Nadal d’alguns xiquets alcoians.
Després hem desdejunat en la Plaça de Dins. Malgrat el fred, hem passat un matí de convivència  estupenda.

Sant Maure,patró d’Alcoi

Entre el 2 i el 3 de desembre de 1620 Alcoi va patir una sèrie de violents terratrèmols que van causar greus danys en la vila. Els alcoians reunits en Les Eres Noves, lloc on es troba actualment l’església de Sant Maure i Sant Francesc, van proclamar al màrtir romà com el seu patró, fent vot de commemorar cada any la festivitat de Sant Maure, el 3 de desembre.

L’Associació de Sant Mauro Màrtir hereta aquesta tradició com a testimoniatge actual de la fe cristiana en la intercessió dels sants i prova de gratitud del poble alcoià amb el seu patró.