L’agermanament lector és una activitat en la qual, alumnat de cursos superiors, conta contes als xicotets. Aquesta activitat ens permet millorar la capacitat lectora i escolta activa,  així com les relacions interpersonals de l’alumnat del centre. Aquest encontre es fa amb llengua valenciana, per afavorir la lectura i fluïdesa dels majors  i, al mateix temps, l’escolta de contes, alguns tradicionals, per part dels xicotets. En el nostre cas, els participants han estat l’alumnat de 6é de Primària amb els de 3 anys.

Els companys de 6é van estar encantats davant la proposta i així ho van mostrar, de seguida, amb il·lusió i interés, i els xicotets de 3 anys contents i alegres de veure com venien a contar-los contes.

Aquesta relació,  al llarg de les sessions,  va millorant. Els menuts prenen  més confiança,  i fins i tot  els demanen temàtiques per als  pròxims contes i així se senten també partícips de l’activitat.

L’acollida per part d’ambdós cursos és impressionant i el resultat també es podrà veure en totes les activitats generals, de tota l’escola, on es coneixen i es busquen amb afecte.

Llegir és créixer.