Els alumnes de 5 anys d’Infantil han rebut una visita agradable. Alguns alumnes de 3r d’ESO han passat per les seues aules a compartir amb ells i explicar-los les maquetes que havien treballat a l’assignatura de Geografia i Història.

Els més xicotets han aprés conceptes com Equador, òrbita, hemisferis, etc, però sobretot han entés per què al llarg de l’any podem gaudir de diferents estacions, per què tenim dia i nit… I per la seua banda, els més majors, han pogut gaudir de l’entusiasme i les ganes d’aprendre dels seus companys d’infantil.

Ha estat una experiència molt enriquidora per a tots. De ben segur que repetirem!!!!!

ABP (Aprenentatge Basat en Projectes)

L’Aprenentatge Basat en Projectes (ABP o PBL, Project-based  learning) és una estratègia d’ensenyament basat en l’alumnat com a protagonista del seu propi aprenentatge.

En aquest metodologia, l’aprenentatge de coneixements té la mateixa importància que l’adquisició d’habilitats i actituds.  Es basa en la necessitat de canviar el paradigma del procés d’aprenentatge, que es desenvolupa sense saber el perquè i para quin o la seua necessitat en la vida, a un aprenentatge amb sentit. Un nou paradigma que dóna el protagonisme a l’alumnat evitant el seu paper passiu del sistema de continguts i treballant des de la seua participació activa i crítica perquè aconseguisca els aspectes clau definits en el projecte. L’educació confirma aquest procés com alguna cosa fonamental per a aconseguir ciutadans democràtics i amb pensament científic.

Cada alumne o alumna posseeix un cervell únic i la plasticitat cerebral ens assegura el seu desenvolupament. Per açò hem de possibilitar que cada persona aconseguisca el seu desenvolupament a través de prendre el control del seu propi aprenentatge.​ El ABP permet que tot l’alumnat puga aprendre, de manera inclusiva, construint socialment el coneixement.
En resum l’Aprenentatge Basat en Projectes recolza als estudiants a: adquirir coneixements i habilitats bàsiques, aprendre a resoldre problemes complicats i dur a terme tasques difícils utilitzant aquests coneixements i habilitats.