Els alumnes del 2n cicle d’E. Primària es van convertir en exploradors per un dia en la Finca del Mas de Buixcarró en la Serra de Mariola.

La Finca Buixcarró és una de les més grans de la Serra de Mariola i està situada prop de Banyeres de Mariola. En ella treballa la Fundació C.V. Victoria Laporta per a protegir i conservar els seus ecosistemes.

Acompanyats per diversos monitors de SIR Agencia, els alumnes van viure la següent aventura: “L’oncle Pep ha sigut des de fa més de 50 anys el guarda forestal que ha cuidat amb afecte i dedicació aquesta finca, però s’ha fet major i vol jubilar-se. Ara necessita un substitut però no serveix qualsevol: ha de ser una persona que senta un amor profund cap a la naturalesa i que sàpia transmetre-ho a altres persones.”
Sota aquest fil conductor, els alumnes amb el seu quadern d’explorador, han analitzat la flora i la fauna, han vist caixes niu per a comprendre la reproducció de les aus de la zona, han pogut contemplar als muflons que viuen en aquesta àrea, han après a reconèixer la flora més característica de les nostres muntanyes, i també han descobert com orientar-se i sobreviure en situacions límit en el bosc, però tot açò d’una manera lúdica i divertida en contacte amb la naturalesa.

Ha sigut, sens dubte, una gran experiència per a tots ells, a més d’un meravellós dia de convivència. A més, aquesta eixida els ha permès relacionar l’après en classe en els seus projectes de l’assignatura de Ciències Naturals.