Dimecres passat, 22 de setembre, els nostres alumnes de 4t ESO van realitzar una ruta teatralitzada pels enclavaments modernistes de la nostra ciutat. Aquesta activitat la va organitzar el Departament d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi, aprofitant la celebració de la Setmana Modernista.

Férem una visita cultural pel centre, en la qual vam visitar i conéixer la història modernista de la nostra ciutat, acompanyats per uns guies ambientats en el modernisme alcoià. Començàrem des de la Plaça d’Espanya, passant pel mirador de darrere del Teatre Calderón, l’antic parc de Bombers (Unió Alcoiana), Sant Nicolás, Capella de San Miguel, IVAM – CADA, Plaza Ferrándiz i Carbonell…,  per a finalitzar en el Conservatori.

En la visita els van parlar de dos arquitectes destacats d’aquest període: Vicente Pascual i Timoteo Briet, els van mostrar les característiques pròpies i l’estil arquitectònic de cadascun d’ells per a poder identificar i diferenciar els edificis que van dissenyar. A més, d’explicar-los amb molt de detall edificis tan emblemàtics com “la casa del Pavo” i el “Cercle Industrial”, Casa de la cultura, Mont de Pietat, etc.

A partir d’ara, quan passegen pels carrers del centre, els nostres alumnes el veuran amb altres ulls. De fet, els alumnes valoren molt positiva l’eixida, ja que han aprés curiositats d’Alcoi.