Cada vegada falta menys per a Nadal i els nostres xiquets esperen ansiosos l’arribada dels Reis Mags. Somien amb tot el que els demanaran, escriuen cartes en el col·le i a casa. Les cartes de casa les depositaran en les populars burretes que visiten la nostra ciutat cada 4 de gener, acompanyant a l’Ambaixador Reial, però les del col·le….

Primer van aparéixer unes petjades de mans negres per les parets, taules, finestres de les classes, una carta amb uns trossets de carbó en cada classe…. En la carta ens anunciaven que molt prompte uns Patges Reials i els seus ajudants visitarien les aules dels xiquets, així que calia estar preparats.

I per fi, ha arribat el dia. Els Patges Reials, acompanyats del seu seguici, han arribat al pati d’Infantil, on els esperaven tots els alumnes d’aquesta secció més els de 1r de Primària. Els xiquets han agafat les cartes que han preparat per grups en classe i tots junts s’han desplaçat fins a la Sala d’Actes, on han pogut fer lliurament d’aquestes.

Els patges han repartit caramels, han contestat a totes les seues preguntes: “per què viviu tan lluny…? Quants anys teniu?”, etc… El millor de tot ha sigut quan un dels alumnes els ha dit molt seriós: “No us confongueu, eh?”. Els xiquets també han assegurat als patges que enguany han sigut “molt però que molt bons”.

I després de passar una agradable estoneta amb tots ells, la comitiva reial ha marxat fins al col·legi d’Educació Especial Tomás Llácer, on han pogut compartir i escoltar també als alumnes d’allí.

Per sort, hem pogut parlar amb algun patge que ens ha comentat que l’experiència de hui ha sigut fantàstica i molt especial. Poder veure les cares d’il·lusió i sorpresa, rebre alguna que altra abraçada, alguns ploraven amb una mica d’esglai, uns altres tremolaven d’emoció; igual que l’experiència amb els alumnes de Tomás Llácer: impressionant. 

Els patges ens deien que marxaven feliços i contents i que parlaran molt bé de tots aquests xiquets i xiquetes a les seues Majestats els Reis Mags.